Forfattere

Dy Plambeck

Som en rød tråd gennem forfatterskabet forsøger Dy Plambeck at finde svar på, hvordan vi bliver til dem, vi er, ud fra de fortællinger, der laves om os. For nogle historier kan vi ikke selv berette om, dem må vi have andre til at fortælle for os. Hun fortæller i en uprætentiøs og humoristisk stil med stor sproglig præcision og fascinerende dybde om skelsættende nedslagspunkter fra livet; barndommen, familielivets kriser, voldsepisoder, krigsdeltagelse og fødsel. 

Dy Plambeck er født i 1980 og opvokset ved Buresø i Nordsjælland. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen Buresø-fortællinger. Siden er romanerne Texas’ rose (2008), Gudfar (2011), Mikael (2014) og Til min søster (2019) udkommet.
Dy Plambeck har også skrevet børnebøgerne Drømmehøjen (2008) og Os fra Blomsterkvarteret 1-12 (2011- 2015). 

Hun er blevet karakteriseret som en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere og er desuden kendt for sit store samfundsengagement som debattør og skribent for bl.a. Weekendavisen, Politiken og Information. 

Dy Plambeck har modtaget flere priser for sit forfatterskab seneste Politikens Litteraturpris 2019 for Til min søster. Tidligere har hun bl.a. modtaget Klaus Rifbjergs debutantpris, Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium, Jytte Borberg-prisen og Jeanne & Henri Nathansens Mindelegat.

Foto: Les Kaner

Copyright 2020

Følg med her

Tak for støtte

Augustinusfonden

Færchfonden

Statens Kunstfond

Region Midt

Lemvig Kommune